Please enable JS

Şehir Planlama

img

Şehir Planlama

ARAZİ VE ANALİTİK ETÜT ÇALIŞMALARI

Arazi ve analitik etüt çalışmaları, bir bölgenin doğal, fiziksel ve sosyal özelliklerini detaylı olarak inceleyerek, planlama süreçlerine veri sağlamayı ve karar alma süreçlerini desteklemeyi amaçlar.

 

NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLANLARI

1/25000 ve 1/5000 ölçekte hazırlanan Nazım İmar Planları, bir şehir veya bölgenin genel gelişim stratejilerini ve kullanımamacını belirleyerek, kentsel alanların sürdürülebilir şekilde planlanmasını sağlamayı amaçlar.

1/1000 ölçekte hazırlanan Uygulama İmar Planı, nazım imar planındaki genel stratejileri ve kullanım amacını detaylandırarak, bölgenin fiziksel gelişimini ve yapılaşma koşullarını belirlemeyi amaçlar.

 

REVİZYON VE İLAVE İMAR PLANLARI

İlave imar planları, var olan imar planlarında belirtilen kullanım alanlarını genişleterek veya yeni alanlar ekleyerek kentlerin ihtiyaçlarına yanıt vermek ve gelişmeleri yönlendirmek amacıyla hazırlanan düzenlemelerdir.

Revizyon imar planları, mevcut imar planlarında değişiklik yaparak, şehirlerin veya bölgelerin değişen ihtiyaçlarına uygun olarak güncellenmesini ve geliştirilmesini sağlamayı amaçlar.

 

PLAN TADİLATLARI

İmar planı tadilatları, mevcut imar planlarında değişiklik yaparak, şehirlerin veya bölgelerin değişen ihtiyaçlarına uygun olarak güncellenmesini ve geliştirilmesini sağlar.

 

SEKTÖREL PLANLAR

Sektörel imar planları, belirli bir sektörün (örneğin endüstri, tarım veya turizm) gereksinimlerini dikkate alarak, bu sektöre özgü kullanım alanlarını belirlemeyi ve geliştirmeyi amaçlar.

 

TURİZM AMAÇLI İMAR PLANLARI

Turizm amaçlı imar planı, bir bölgenin turizm potansiyelini değerlendirerek, turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak altyapıyı oluşturmayı ve turizm faaliyetlerini desteklemeyi amaçlar. 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM, GELİŞİM VE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJELERİ

Kentsel dönüşüm, mevcut şehir alanlarının fiziksel, sosyal ve ekonomik açıdan iyileştirilerek, yaşanabilirliğin artırılması ve sürdürülebilir bir kent ortamının oluşturulması sürecidir. Kentsel dönüşüm projeleri, şehirlerdeki mevcut yapıları iyileştirerek, güvenli ve yaşanabilir bir çevre oluşturmayı, sosyal ve ekonomik kalkınmayı desteklemeyi ve çevresel sürdürülebilirliği artırmayı amaçlar.

 

DANIŞMANLIK

İmar mevzuatı ve ilgili yönetmelikler kapsamında Belediyeler, kooperatifler ve plan yapma ve onaylama yetkisi bulunan kamu ve özel kuruluşlar için danışmanlık hizmeti verildiği gibi, mevcut ve potansiyel yatırımlara ilişkin çözüm önerilerinde bulunulmaktadır.